Oefendag moeilijke gesprekken in je werk, zoals een functioneringsgesprek

Hoe vertel ik het….? Probeer het uit op de oefendag voor moeilijke gesprekken in je werk, zoals een functioneringsgesprek.

Daar sta je dan…. Je hebt zo een functioneringsgesprek met je leidinggevende. Je wilt een volgende stap maken in je werk. Inhoudelijk weet je wel wat je wilt, maar je merkt dat je niet goed weet hoe je het gesprek het beste kunt inzetten.

vrouw op weg naar oefendag functioneringsgesprek

Zie je op tegen een moeilijk gesprek in je werk?

Je voornemen iets te zeggen gaat nog wel. Het vervolgens ook doen is niet altijd even makkelijk.

 • telkens wanneer je die collega tegen komt waar je wrijving mee hebt, neem je je voor het bespreekbaar te maken, maar… “nu eerst even koffie halen”
 • wanneer je tijdens het functioneringsgesprek wilt aangeven dat je niet meer lekker in je werk zit, is er toch weer een argument om het nog even uit te stellen
 • je ziet er tegenop om naar die ene klant te gaan
  Jullie zijn in een patroon terecht gekomen dat je niet prettig vindt maar hoe kom je daar weer uit? Hoe breng je dat ter sprake?

Je weet wel wat je wilt zeggen, je weet alleen niet hoe

Stel dat het niet duidelijk genoeg overkomt, je niet goed uit je woorden komt of dat de ander het verkeerd opvat.

We kennen uiteraard allemaal de basisprincipes van gespreksvoering. Je inhoudelijk goed voorbereiden, vooraf je gespreksdoel formuleren, actief luisteren en doorvragen, aandacht hebben voor de relatie, emotie en inhoud, niet invullen voor de ander, oordelen weg laten, enzovoort.

Gelukkig is er tijdens opleidingen, zeker voor de mensgerichte beroepen, steeds meer aandacht voor gespreksvaardigheden. Veel literatuur en trainingen geven ook heel bruikbare handvatten om je communicatie aan te scherpen en dan nog…..

Je wilt graag oefenen

Gewoon, zoals je ook kunt oefenen wanneer je wilt leren dansen of tennissen, autorijden of wat dan ook. Je zou willen kunnen experimenteren met verschillende gespreksmogelijkheden, zodat je je boodschap goed kunt laten over komen. En het nog eens over doen wanneer je niet helemaal tevreden bent met het effect dat je ziet bij je gesprekspartner.

Je zou ook nieuwe inzichten willen horen over hoe patronen in de communicatie werken. En hoe je daar zelf in kunt bijleren en bijsturen.

Zodat je op ‘dezelfde golflengte’ komt met je gesprekspartner en je zekerder voelt in wat je wilt vertellen. Zodat je de regie kunt nemen over je loopbaan en het gesprek gaat voeren over wat voor jou belangrijk is in je werkleven.

Dat kan met de oefendag voor moeilijke gesprekken in je werk!

Kom experimenteren op de oefendag voor moeilijke gesprekken in je werk, zoals een functioneringsgesprek

Zodat je vanuit zelfverzekerdheid het gesprek kunt voeren. Met je collega, met je leidinggevende of met je klant. En je kunt aangeven wat voor jou in de samenwerking belangrijk is en/of dat je wilt groeien in je werk. Zodat jij weer aan het stuur zit en (weer) blij met je werk kunt zijn en met een glimlach op je gezicht aan je werk denkt.

 • de groep is klein zodat iedereen veel kan oefenen
 • de vragen uit de praktijk zorgen voor de casuïstiek
 • een ervaren trainingsacteur zorgt er voor dat je kunt experimenteren

Meer info over de oefendag

Wil je overleggen of deze oefendag voor moeilijke gesprekken in je werk, zoals een functioneringsgesprek, je verder kan helpen? Zet de eerste stap en neem contact op via onderstaand contactformulier of bel me: 06 – 33 425821.

Waar en wanneer

 • Er is elke maand een oefendag, Kijk in de Planning voor de eerst volgende data en de locatie.
 • koffie, thee en lunch worden voor ons verzorgd
 • we werken met een groep van 6 tot 10 vrouwen

Investering

De kosten voor de gespreks-oefendag zijn € 275 (excl. btw). Betaal je privé dan is het € 200 (excl. btw).

  Contactformulier
  Velden met een * zijn verplicht


  Klik voordat je je bericht verstuurt op het gevraagde plaatje
  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vliegtuig.

  Top