Samenwerken en leiderschap

Samenwerken en leiderschap

Ook mijn trainingen dragen bij aan het
Werken met een glimlach.
Door een combinatie van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Als je het juiste gereedschap hebt werkt het fijner. We richten ons vooral op de communicatie processen in klantcontact, samenwerking en (bege) leiderschap. We onderzoeken wat de deelnemers al effectief doen en wat we daar nog aan toe kunnen voegen. Ik ben er van overtuigd dat we meer kunnen dan we denken. Het is in het leren en ontwikkelen heel waardevol om je bewust te worden van die al aanwezige kwaliteiten. Er is al veel te winnen door die vaker in te zetten, uit te bouwen en in nieuwe situaties te benutten.
De situaties en voorbeelden waar we mee werken komen uit de praktijk van de deelnemers. Zo kan wat we leren makkelijker vertaald worden naar de werkvloer.

Mogelijke thema’s:

 • Leiderschap: Leiding nemen en leiding geven, aan betaalde en onbetaalde medewerkers, in een individueel gesprek of in een groep. Vanuit een vertrouwdheid met jezelf als instrument.
   
 • Professionele afstand en nabijheid: je team heeft bijvoorbeeld veel te maken met heftige emoties en verhalen van klanten. Hoe geef je je betrokkenheid bij je klanten vorm zonder zelf ingezogen te worden in wat zij hebben meegemaakt? Of je klanten vragen meer dan je professioneel kunt bieden.
   
 • Communicatie, juist als het lastig wordt: hoe breng je een nee-boodschap? Hoe ga je om met emoties van klanten, cliënten, bewoners, ouders, collega’s? En wat roept dat bij jou op? Waar kun je met compassie reageren en waar moet je duidelijkheid geven over je grenzen? En hoe doe je dat dan?
   
 • Samenwerken: hoe gaan we in het team met elkaar om, hoe blijven we van en met elkaar leren en ontwikkelen, hoe vullen we elkaar aan en waar kunnen we bijsturen?
   
 • Teamontwikkeling met de 7 bronnen van arbeidsvreugde: wat draagt voor ieder bij aan de glimlach in het werk? En wat kunnen we doen om als team goede prestaties te kunnen leveren, gecombineerd met die glimlach?
Al ruim 20 jaar verzorg ik met veel plezier en voldoening trainingen voor verschillende doelgroepen in non-profit organisaties zoals zorg, welzijn, overheid, onderwijs en maatschappelijke organisaties.
Gele-strook
Top