Wat drijft je in je werk? Ontdek het met de drijfverenscan

2 vrouwen in overleg op pagina over wat drijft je in je werk

Welke drijfveren zorgen bij jou voor een glimlach?

Wat drijft je in je werk? Een hele belangrijke vraag die lang niet altijd eenvoudig te beantwoorden is. Het begint bij vaststellen hoe je nú denkt over je werk. Ben je blij met je werk?

Herken je dit:

Als je op donderdag na je werk naar huis gaat bemerk je steeds vaker dat er een diepe zucht door je heen gaat. Gelukkig begint je weekend op vrijdag. Blij dat je even op kunt laden.

Je werk is wel oké maar toch merk je dat het enthousiasme van de eerste jaren wel verdwenen is. Het werk is in de loop van de jaren ook wel veranderd. Er zijn taken afgevallen en daar zijn andere voor in de plaats gekomen.

En als die ene collega weer komt met haar drammerige daadkracht zakt de moed je in de schoenen. Je vraagt je zelfs af of je nog wel op de goede plek zit. Of het niet tijd wordt voor iets anders.

Verschillende mensen vinden verschillende dingen leuk

Als je dit herkent en je neemt de tijd om erover na te denken, dan valt het je waarschijnlijk op dat er verschillende taken zijn die je met veel plezier en energie doet en andere waar je als een berg tegenop ziet. Die je steeds maar uitstelt en het liefst aan een collega overdraagt.

Denk bijvoorbeeld aan die ene collega die het heerlijk vindt om de weekplanning te maken, ervoor te zorgen dat alle cijfers kloppen en ordelijk terug te vinden zijn. Jij gruwelt daarvan.

Of die andere collega die het liefst zoekt naar achtergronden van een vraagstuk en alsmaar nieuwe dingen wil ontwikkelen. Terwijl jij juist houdt van doorpakken, ook al is nog niet alles helemaal duidelijk.

En dan die derde collega die heel erg blij wordt van bekende patronen en tradities. Of van uitgebreid overleg met elkaar en zorgen dat iedereen het goed heeft.

Wat drijft je in je werk? Ontdek het met de drijfverenscan

Hoe zit het bij jou? Wat drijft jou in het werk en waardoor raak jij gemotiveerd?

Wat maakt dat jij met de ene collega fijn samenwerkt en met de ander altijd irritatie voelt opkomen? Met welke taken en werkzaamheden voel jij dat je het beste van jezelf kunt inzetten? Welke omstandigheden zorgen er voor dat jij het beste tot je recht komt?

Wil je ontdekken wat jou drijft in je werk? Doe dan de drijfverenscan!

De drijfverenscan is een effectieve manier om duidelijkheid te krijgen over wat jou motiveert en energie geeft. En wat voor jou juist demotiverend werkt en energie slurpt.

Je snapt het al: inzicht in je drijfveren vergroot je werkplezier. Wanneer je veel werkzaamheden hebt die energie geven en je in een omgeving bent die je stimuleert, ontstaat er vanzelf een glimlach.

Het uitgangspunt van de scan

De scan is gebaseerd op het gedachtegoed van Clare W. Graves. Hij werkte in de jaren vijftig van de 20e eeuw als universitair psycholoog. Volgens zijn theorie komt gedrag voort uit de behoeften en waarden van mensen.

Deze bouwen zich op, meestal onbewust, in de loop van ons leven. Ze vormen je beeld van de wereld en deze waarden, patronen en overtuigingen geven sturing aan wat je doet en hoe je dat doet. Onbewust ‘weten’ we wat goed, slecht, belangrijk en onbelangrijk voor ons is.

Er ontstaat interne wrijving wanneer iemand in het dagelijkse werk te ver verwijderd is van dat beeld en die waarden. Dan voel je onvrede, irritatie, energieverlies enzovoorts. Duurt dat te lang of komt dat te vaak voor, dan verdwijnt langzaam maar zeker je glimlach.

Graves onderscheidt zes drijfveren die we aanduiden met kleuren. Ik licht ze allemaal toe in mijn blog Je persoonlijke drijfveren ontdekken + je werkplezier vergroten.

Wat de drijfverenscan je oplevert

Deze scan geeft je:

 • inzicht in welke mate de verschillende drijfveren voor jou van belang zijn om je lekker te voelen in je werk en omgeving
 • de mogelijkheid om je keuzes in je werk bewust te maken zodat jij de juiste persoon op de juiste plek wordt
 • een bredere kijk op het gedrag van jezelf en dat van je collega’s zodat jullie samenwerking kan versterken
 • gezond zelfinzicht zodat je de factoren kent waarmee je rekening kunt houden bij de volgende stap in je werkleven
 • een goed begin van een ontwikkeltraject

Welke vervolgstap je ook wilt zetten in je werkleven, inzicht in je drijfveren helpt je de keuzes bewuster te maken en makkelijker in beweging te komen omdat het bij je past en meer glimlach oproept.

Praktische zaken

Wil je onderzoeken wat jou drijft in je werk? Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel me 06 – 33 425821.

In een telefonische kennismaking kijken we samen of deze scan je de inzichten kan geven waar je naar op zoek bent.

Het traject bestaat uit:

 • de telefonische kennismaking
 • toegang tot de beschermde digitale omgeving van Intodrives, je kunt dan op een moment dat het jou uitkomt de vragen beantwoorden
 • jouw drijfveren rapportage
 • het bespreken van de resultaten

De rapportage bespreken we samen. Dit geeft extra verdieping van de inzichten. We kunnen hiervoor (beeld)bellen of life afspreken. Bij mij aan tafel of al wandelend door het Diemerbos.

Investering

De kosten bedragen € 250 (excl. btw). Betaal je privé dan is het € 200 (excl. btw).

  Contactformulier
  Velden met een * zijn verplicht


  Klik voordat je je bericht verstuurt op het gevraagde plaatje
  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Boom.

  Top