Werken met een glimlach

Werken met een glimlach

Er zijn veel redenen denkbaar waardoor je glimlach kan vervagen. Je ervaart sleur, je stoort je aan terugkerende vraagstukken, je ervaart stress en kunt er niet de vinger op leggen waar dat door komt, je mist uitdaging, je staat op de ‘automatische piloot’, je vraagt je af of dit nu is wat je tot je pensioen wilt doen enz. Zo zijn er nog wel wat aanleidingen op te noemen waardoor die glimlach kan verdwijnen.

Zeker halverwege je werk-leven kan het zomaar zijn dat je het even niet ziet. Je privé-situatie verandert waardoor je focus verschuift, in de afgelopen jaren zijn er ongemerkt taken bijgekomen, vraagstukken die je al eens hebt aangepakt komen weer terug, patronen blijken inmiddels toch te gaan schuren, enz. Er blijkt een grote diversiteit te zijn in wat bij mensen bijdraagt aan die aan werk gerelateerde glimlach.

Ik help je graag om stappen te zetten zodat je werk-leven net iets lichter kan zijn. Zodat je kunt werken met een glimlach. Ook bij tegenwind.

Ik help je graag om

 • inzicht te krijgen in je drijfveren: Je weet even niet welke kant je op wilt of kunt in je werk-leven. Je bent even kwijt wat je drijft en waar je energie van krijgt.
   
 • helderheid te krijgen in je werk-leven: wat kun je, wat wil je, waaruit haal je voldoening en levert een glimlach op?
   
 • de balans in je werk-leven terug te vinden. Het lijkt wel of iedereen aan je trekt en je niet meer weet wat prioriteit moet krijgen. Als je zo doorgaat bestaat de kans dat je om gaat vallen. Hoe pak je weer regie?
   
 • stappen te zetten in de ontwikkeling van je talenten: Je wilt bijvoorbeeld verder ontwikkelen in leiding nemen en leiding geven b.v. als beginnend leidinggevende
 • je psychologische flexibiliteit te vergroten: Je merkt b.v. dat je steeds in een kramp schiet bij bepaald gedrag van klanten of collega’s. En dat kost veel energie. Je wilt ook met een glimlach blijven werken als er tegenwind is in je werk-leven.
   
 • je persoonlijke leiderschap te vergroten: Je zoekt naar jouw rol en plek in je functie en taken. Zodat je regie kunt nemen over dat wat je wilt en kunt in het werk.
   
 • de patronen in je werk-leven te onderzoeken en afscheid te nemen van wat je belemmerd in het uitvoeren van je wensen in het werk, bv patronen in de interactie met je collega’s die je veel stress opleveren.
   
 • om te ontdekken hoe je je toekomst kunt vormgeven wanneer je stopt met betaald werk: afscheid nemen, rouwen en weer doorgaan in het leven zonder betaald werk.
Gele-strook
Top