Stappen zetten in je loopbaan? Met 4 stappen neem je de regie

Je wilt stappen zetten in je loopbaan, maar er is iets dat je tegen houdt. Je ervaart een drempel waar je niet overheen komt.

In deze trainingsdag gaan we op zoek naar jouw interne dialoog. Met een kleine groep onderzoeken we de kritische en stimulerende gedachten die je bezig houden en maken keuzes over de stappen die je wilt zetten. In 4 stappen neem je (weer) regie over je loopbaan. En kun je in beweging komen.

Wanneer individuele begeleiding voor jou beter werkt dan kun je terecht in een coachtraject op maat.

Herken je onderstaande situatie?

Al vele jaren werk je als projectmedewerker want dat was destijds zo goed te combineren met je opgroeiende gezin. Je afdelingshoofd vraagt je om, ook nu weer als projectmedewerker, mee te werken met een nieuw project. Inhoudelijk is het voor jou op een bekend terrein. Er is nog geen projectleider. Stiekem denk je: “eigenlijk kan en wil ik dat project wel gaan leiden“.

Je hebt meer in je mars

Vrouw heeft meer in haar mars en zet stappen in haar loopbaan.

Inmiddels heb je behoorlijk goed in beeld waar je over een jaar wilt staan in je werkleven. Je gezin vliegt uit waardoor je privéleven verandert. Er ontstaat ruimte voor een andere werk-privé balans waarin jouw ambities weer in beeld komen.

Je droomt er al een tijdje over wat dat in de praktijk zou kunnen betekenen en betrapt jezelf met regelmaat op de gedachten ”eigenlijk zou ik…” en “hoe mooi zou het zijn als ik ….”. Je weet dat je meer in je mars hebt en toch kom je niet in beweging.

Wat je tegenhoudt om stappen te zetten in je loopbaan

Telkens wanneer je de argumenten op een rij hebt om een stap te zetten, trekt een ander argument je net zo hard weer terug in de bekende en vertrouwde setting. Alsof je een heel balkon vol met ‘Muppets’ in je hoofd hebt zitten die allemaal iets anders roepen.

De argumenten voor en tegen buitelen over elkaar heen en elke bewering die je ‘hoort’ bevat een soort van logica. Dus schuif je de vraag “waar wil ik over een jaar zijn in mijn werk” weer vooruit. Met als gevolg dat je blijft waar je bent: op zich niet ontevreden, maar toch zonder glimlach.

Verschillende belangen vechten om aandacht in je hoofd

Alle wijsheden, waarschuwingen en aansporingen die je gedurende je leven onbewust hebt opgeslagen zijn druk in gesprek. Op een wonderlijke manier klopt dat beeld van die Muppets op dat balkon dan ook.

Het is een verzameling van nuttige en ooit-wel-maar-nu-niet-meer-nuttige overtuigingen die je in je leven hebt meegekregen. Van jezelf en van anderen. Hoe vind je daar in je huidige levensfase weer opnieuw je weg in? Zodat je over die drempel heen stapt en je toekomst vorm gaat geven?

Ieder van ons heeft haar eigen drempel. De grote vraag is:

Stap je wel of niet over die drempel en ga je in beweging komen, zodat je toewerkt naar wat voor jou waardevol is?

In de workshop ‘Stappen zetten in je loopbaan’ neem je in 4 stappen de regie.

Stap 1: erkennen van de situatie zoals die is op dit moment

We schetsen het dilemma waarin jij je bevindt:

 • Wat speelt er op dit moment?
 • Wat is je dilemma?
 • Voor welke keuze sta je?

Stap 2: alle stemmen in beeld brengen

Onze gedachten maken een heel eigen speelveld in ons hoofd. We gaan met elkaar alle spelers in dat veld benoemen en kijken wat ze te zeggen hebben. Ook die ‘vervelende’ Muppets op het balkon. Ze hebben zeker iets waardevols te zeggen. Ze schreeuwen soms wat hard. Daar moet je doorheen leren luisteren.

 • Waar waarschuwt je criticaster voor?
 • Behoeden en beschermen ze je ergens voor?
 • Wat houden ze bij je weg?

De andere kant zoeken we ook op:

 • Waar zit je avonturier, je daadkrachtige, dat deel dat je in beweging brengt?
 • Zijn er spelers die je juist willen stimuleren en die nu iets te weinig stem krijgen? Waar hebben ze zorg over of zijn ze bang voor?

We maken de balans op, nemen de waarschuwingen serieus en geven meer ruimte aan de spelers die stimuleren tot beweging.

Stap 3: weten waar je heen wilt

We maken concreet waar je heen wilt, wat voor jou van waarde is met betrekking tot je werk. Zo ontdek je wat je kunt doen om de regie te nemen en waarde gestuurde keuzes te maken.

Stap 4: actieplan maken

We weten nu waar je naartoe wilt werken, wat je daarbij helpt en waar je rekening mee moet houden. Welke stappen ga je zetten? De grootst mogelijke kleine stap is een goed begin om over de drempel te komen. We maken het concreet zodat je morgen meteen in actie kunt komen.

Wat deze workshop je oplevert

Tijdens deze workshop kom je er achter waardoor je tot nu toe niet in beweging bent gekomen. Door de inzichten in de verschillende ‘stemmen’ en wat ze je te zeggen hebben, kun je uitzoomen en keuzes maken om in beweging te komen. Zodat je:

 • afscheid neemt van ”eigenlijk zou ik…”
 • stappen zet in de richting van wat jij belangrijk en waardevol vindt in je werkleven
 • regie neemt in het vervolg van je loopbaan
 • (weer) gaat werken met een glimlach

Vooraf formuleer je jouw aandachtspunten voor de dag en hebben we een (beeld) telefonische intake. We laten ons inspireren door positieve psychologie en Voice Dialogue.

Praktische zaken

Wil je overleggen of deze workshop je verder kan helpen?

Zet de eerste stap en neem contact op via onderstaand contactformulier of bel me 06 – 33 425821.

Waar en wanneer en met wie

 • we werken in Amsterdam/Diemen, in House of Bird aan de rand van het Diemerbos zodat we ook naar buiten kunnen.
 • Kijk in de Planning voor de eerst volgende data.
 • we werken van 9.30 tot 16.30 uur
 • we werken in een groep van 6 tot 10 vrouwen

Investering

De kosten voor de workshop, koffie/thee en lunch zijn € 275 (excl. btw). Betaal je privé dan is het € 200 (excl. btw).

  Contactformulier
  Velden met een * zijn verplicht


  Klik voordat je je bericht verstuurt op het gevraagde plaatje
  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Boom.

  Top