Over mij

Wanneer ik terug kijk op mijn werkervaringen zie ik dat mijn pad naar coach en trainer al begon op de middelbare school. Daar verzon ik manieren om voor een vriendin de principes en systemen van natuurkunde en wiskunde inzichtelijk te maken.

Biologie en systemen

Tijdens mijn biologiestudie raakte ik gefascineerd door (eco)systemen: onderdelen in de natuur die met elkaar een geheel vormen en onderling afhankelijk van elkaar zijn.

Van bioloog naar het vak van coach en trainer loopt mijn pad via toegepaste psychologie, een coachopleiding, specialisatie loopbaanbegeleiding, een leergang systemisch coachen, verschillende workshops, een specialisatie natuurcoaching en vooral ruim 20 jaar ervaring in de praktijk. Die zich nog steeds verrijkt met nieuwe inzichten.

Kom je kennis maken?

Mensen en systemen

Als trainer en coach ben ik steeds weer gegrepen door de psychologische principes achter menselijk gedrag. Individueel, in relatie tot hun werk en in onderlinge samenhang in groepen en teams. Ook daarin zie ik weer de systemen en onderlinge afhankelijkheid en verbondenheid.

Jouw plek in de systemen

Situaties waar de relatie en de communicatie schuurt kom ik vaak tegen. Schuren in jezelf, tussen jou en je baan, tussen collega’s, met klanten, met je medewerkers of je leidinggevende. Emoties, weerstand, teleurstelling, vastzittende patronen, het heeft invloed op jou en op hoe je je voelt op jouw plek in je werk. En daarmee op de glimlach die je kunt ervaren.

Patronen en mogelijkheden

Ik onderzoek met jou wat jouw aandeel en mogelijkheden zijn in die situaties. Wat zijn de onderliggende patronen waar de werkelijke verandering kan plaatsvinden.

Mijn kennis, ervaring en enthousiasme zet ik graag in om jou te helpen om je beste zelf (weer) te ontdekken. Zodat je dat in kunt zetten om je werk met een glimlach te kunnen ervaren.

Voldoening

Als natuurcoach mag ik mijn twee fascinaties combineren. Ik help mijn klanten om van twijfels en dilemma’s te komen tot keuzes vanuit vertrouwen. En dat met de natuur als werkplek en materiaal.

Voor mij zit de voldoening van het werk in de momenten waarop mijn klanten met hun hoofd in de wolken mogelijkheden kunnen zien en ervaren en vervolgens keuzes maken die hen weer met de voeten in de klei brengen. Daarna kunnen ze praktische en soms pragmatische stappen zetten in hun werk-leven. Zodat er (weer) een glimlach verschijnt.

Trots en nederig

Trots op wat ik heb bereikt en nederig in wat me gegund is blijf ik steeds op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en aanvullende inzichten. Ik ben alle mensen waaraan ik heb mogen leren heel dankbaar. Lees hieronder mijn CV, dat vertelt je nog meer over mij.

Drs Karin van Wezel – Senior Trainer, Coach en Loopbaanbegeleider

Gele-strook
 

 

 


Certificering en lidmaatschap
  • gecertificeerd Natuurcoach
  • NOLOC erkend Register loopbaanprofessional
  • aangesloten bij Coachfinder
  • aangesloten bij Coachwereld
  • geregistreerd docent bij CRKBO
  • gecertificeerd coach BGL Opleidingen
  • gecertificeerd ACT coach SeeTrue
  • gecertificeerd drijfverenscan van Intodrives
  • gecertificeerd coach 7 bronnen van arbeidsvreugde
Coachfinder
Top