Je duurzame inzetbaarheid verbeteren met een coachtraject op maat

Vraag je je wel eens af of je nog op je plek zit in je baan? En wat je belangrijk vindt in je werk? En zet je dan ook stappen? Dan ben je bezig met jouw duurzame inzetbaarheid verbeteren. En dat is belangrijk, omdat je mee wilt (of moet) bewegen met een veranderende arbeidsmarkt. Iets waar elke organisatie mee te maken heeft. En jij als medewerker dus ook.

Met een coachtraject op maat besteedt je expliciet aandacht aan al je vragen en wensen over je loopbaan. Het kan je helpen wanneer je aan de slag wilt en je duurzame inzetbaarheid wilt verbeteren.

vrouw denkt na over haar duurzame inzetbaarheid
Heb ik alles bij me voor de volgende stap?

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid is een begrip dat in alle geledingen van de arbeidsmarkt een rol speelt. In alle leeftijdsgroepen, en zeker in de groep vrouwen van 45+, is het van belang om zo nu en dan stil te staan bij de vraag of je werk en loopbaan nog steeds de voldoening geven die je wenst. En of je nog wel op de juiste plek zit.

Duurzame inzetbaarheid betekent dat medewerkers in hun werkleven doorlopend in staat zijn om in hun huidige en toekomstige werk gezond te (blijven) functioneren. Hiervoor is een werkomgeving nodig die hen daartoe de ruimte geeft en de motivatie om de mogelijkheden die geboden worden ook te benutten.

De trend in de arbeidsmarkt is dat mensen steeds vaker eigen regie nemen in hun (duurzame) inzetbaarheid. Enerzijds om zelf met een glimlach te kunnen blijven werken en goede resultaten te kunnen halen. Anderzijds ook om voor de organisatie wendbaar en inzetbaar te blijven.

Je duurzame inzetbaarheid verbeteren met een coachtraject op maat

Jouw duurzame inzetbaarheid verbeteren en ontwikkelen is een (ontdekkings) proces. Zo’n proces vormgeven vraagt een coachtraject op maat. Dat is dan ook precies wat ik je bied, jij bent tenslotte uniek. Wat voor een ander werkt, hoeft niet voor jou te werken. De precieze invulling van het traject ontstaat dan ook naar aanleiding van jouw concrete vragen en op basis van jouw specifieke situatie.

Voel je vrij om contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek zodat we kunnen bekijken of dit traject iets voor jou is.

Jouw doel en coachvraag

We beginnen met het formuleren van je coachvraag en het doel van de coaching. Wat wil je dat het je brengt? We onderzoeken wat je drijft in je werk, je wensen, kracht en ontwikkelpotentie. Zodat je woorden kunt geven aan een soms opkomend onbestemd gevoel dat er iets wringt. De drijfverenscan kan daarbij helpen.

Aan de hand van de uitkomsten formuleren we jouw coachvraag. Dit kan gaan over het zoeken naar een andere baan maar ook over het optimaliseren van je huidige baan door bijvoorbeeld aanpassingen in je werk, groeien in vaardigheden en/of het aanscherpen van kwaliteiten.

Vervolgstappen

De vervolgstappen zijn afhankelijk van jouw coachvraag. Onderstaande opbouw komt wel in elk traject terug:

  • In de eerste fase kijken we naar wat er was: we staan stil bij wat je in je werk-leven tot nu toe hebt ervaren en opgebouwd. Waar kreeg je energie van, wat koste veel energie? Hier halen we de zaken uit naar voren die voor jou van waarde zijn in je werk. Deze fase ronden we af met een beeld van het werk en de plek waar jij het beste tot je recht kunt komt.
  • Tijdens de volgende stap geven we woorden aan wat je allemaal in huis hebt. Waar ben je goed in, wat drijft je en ook, welke overtuigingen spelen een rol, welke drempels ervaar je, wat vind je lastig? Deze fase ronden we af met een schets van jou als persoon in relatie tot werk.  
  • In de laatste fase zet je stappen. Je geeft vorm aan je wensen. In relatie tot werk. Dit kan betekenen dat je gaat experimenteren met nieuw gedrag, dingen concreet gaat uitzoeken en vormgeven. Bijvoorbeeld je CV. Het kan ook betekenen dat we een gesprek met je leidinggevende voorbereiden. Zodat je aan kunt geven dat je intern die volgende stap wilt zetten of dat je door Jobcraften andere accenten in je werk wilt aanbrengen.

Coachtraject waarmee we je duurzame inzetbaarheid verbeteren: het hoe en wat

In dit traject maken we een combinatie van coachgesprekken en e-coaching. Het traject heeft een geschatte looptijd van 4 tot 5 maanden en in die periode spreken we elkaar (life/online) 6 keer. In de tussenliggende periode hebben we indien nodig kort contact via mail en (beeld)telefoon.

De (schrijf)opdrachten die uitgevoerd worden koppel je in terug in reflectieverslagen, waar je feedback op krijgt. Gedurende de eerste maand van het traject is er wekelijks een (digitaal) contactmoment. Daarna minimaal 1 keer in de 2 weken, afhankelijk van de de tijd die nodig is om te werken aan een opdracht. We stemmen steeds af wat jij nodig hebt om in beweging te blijven en stappen te zetten.

Meer weten over het coachtraject?

Bel me dan gerust even: 06 – 33 425821. Of stuur een bericht,

Waar en wanneer

De start van het traject en de data voor de afspraken bepalen we samen.  Het traject heeft een geschatte looptijd van 4 tot 5 maanden. We hebben in deze periode 6 keer een life/online afspraak van 1,5 uur.

Locatie

Verschillende onderdelen worden onafhankelijk van plaats uitgevoerd, via mail, (beeld)telefoon. Wanneer we afspraken maken voor een life gesprek bepalen we de plaats in overleg. In principe in Amsterdam of op een wandellocatie in de buurt van Amsterdam.

Vertrouwelijkheid

Ik zal over de inhoud van het coachtraject en/of onderdelen daarvan geen informatie of terugkoppeling geven aan anderen dan jou. Terugkoppeling over het traject aan de leidinggevende / organisatie gebeurd niet of anders uitsluitend door jou.

Top