Herstart van NL Leert Door: per 1 december 2020

Per 1 december is er een herstart van NL Leert Door.

In augustus ging de regeling NL Leert Door van start als onderdeel van de Corona-maatregelen. Als ondersteuning voor mensen die door de veranderende arbeidsmarkt stil wilden of moesten staan bij de volgende stappen in hun werkleven.

Vrouw zoekt haar weg op de arbeidsmarkt met de Herstart van NL leert door
Hoe vind je de weg op de arbeidsmarkt?

Begin september waren er 20.000 mensen ingeschreven in het portaal van het Ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid. Het gevolg: het gereserveerde geld was binnen een maand vergeven en de mogelijkheid om aan te melden stopte.

Een teleurstelling voor veel mensen die belangstelling hadden voor een ontwikkeltraject.

Omdat ze wel wat steun konden gebruiken bij het vinden van hun weg op de veranderende arbeidsmarkt.

Herstart NL Leert Door

Achter de schermen hebben vakbonden en beroepsverenigingen veel overleg gehad met het ministerie. Met prettig resultaat. Er komt een herstart van de regeling per 1 december. Met een grotere pot zodat er nu 50.000 mensen gebruik kunnen maken van deze prachtige mogelijkheid.

De verwachting is dat de voorwaarden dezelfde zullen zijn als in augustus. Dat betekent dat iedereen tussen de 18 jaar en de pensioenleeftijd 4 uur kan sparren met een loopbaancoach.

Verandering aanbrengen?

Het kan ook zijn dat je de afgelopen maanden door de veranderende omstandigheden en het vele thuiswerken ervaren hebt dat je niet meer op je plek zit in je huidige functie. Tijdens de 4 uur met de loopbaancoach kun je onderzoeken welke kant je op wilt ontwikkelen. Dat kan bij je huidige werkgever zijn of elders.

De grip op je werk kwijt?

De omstandigheden waarin we ons werk doen kan er voor zorgen dat je het gevoel hebt dat je geleefd wordt door je werk. En dat daarmee jouw energie gedurende de dag wegsijpelt. Als je weer meer grip op je werk wilt krijgen kun je in de 4 uur ontwikkeladvies stil staan bij waar en hoe jij je invloed kunt versterken op het uitvoeren van je werk. Zodat je (weer) meer kunt werken met een glimlach.

Baan kwijt?

Mogelijk ben je door de Corona-maatregelen je baan kwijt geraakt of gaat dat in de nabije toekomst ogelijk gebeuren. Mensen in de horeca, recreatie, evenementen, de cultuur of muzieksector hebben hier massaal mee te maken. Met de loopbaancoach kun je stil staan bij welke competenties je in huis hebt, waar mogelijkheden zijn en welke stappen je dan zou kunnen zetten om weer werk te kunnen vinden. Een arbeidsmarktscan en een databank met beroepen, vacatures en opleidingen helpen je hierbij.

Aanmelden voor de Herstart van NL Leert Door?

Inmiddels worden er al veel contacten gelegd tussen loopbaancoaches/ bureaus en belangstellenden. Zodat de aanmelding op 1 december meteen kan gebeuren. De verwachting is dat er weer grote belangstelling zal zijn voor deze ondersteuning. De werkwijze van het ministerie maakt het nodig dat we snel registreren. De gesprekken kunnen later starten en kunnen doorlopen tot in 2021.

Je kunt je aanmelden via verschillende wegen zoals FNV, NOLOC, Coachfinder.

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Wil je met mij aan het werk? Meld je aan voor 1 december. Als ik je op 1 december kan aanmelden weet je zeker dat we samen een traject kunnen vormgeven.

Bel me gewoon even: 06 – 33 425821. Of stuur me een bericht,

Categorieën: Duurzame inzetbaarheid, Werkplezier
Tags: