NL Leert Door is van start gegaan. Zet jij de volgende stap?

De regeling NL leert door is van start gegaan en maakt de stap naar een loopbaancoach makkelijk voor iedereen tussen de 18 en 67 jaar, werkend en niet werkend, in loondienst of zelfstandig.

Zet jij de volgende stap? NL leert door is van start gegaan.

De stap naar een loopbaancoach is niet altijd makkelijk en kan zelfs koudwatervrees opleveren. Aan jezelf toegeven dat je niet meer met een glimlach werkt kan confronterend zijn. Bovendien is het niet altijd vanzelfsprekend om je werkgever om een loopbaantraject vragen. En zeker wanneer je net je baan kwijt bent, heb je er zelf het budget niet voor.

NL Leert door

De regeling NL leert door is een onderdeel van de maatregelen van de overheid om de gevolgen van de crisis te helpen verzachten.  Tot eind december 2020 kun je je met een loopbaancoach (her)oriënteren op jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Zodat je antwoorden vindt op de vraag wat jouw volgende loopbaanstap kan zijn.  Om nieuw werk te vinden als je dat kwijt bent geraakt. Of om te groeien in je werk, op weg naar een grotere en duurzame inzetbaarheid.

Wanneer kan ik er gebruik van maken?

Iedereen in Nederland tussen de 18 en 67 jaar kan gebruik maken van deze regeling.

Bijvoorbeeld omdat je werkloos bent geworden in de afgelopen maanden. Of omdat je dat voor de komende maanden vreest.

Ook als je niet hoeft te vrezen voor je baan en je tot de conclusie komt dat je door wilt groeien en niet precies weet welke kant op of als je functie niet meer bij je past, kun je gebruik maken van deze regeling.

In het traject zet je de eerste stappen zodat je (weer) kunt werken met een glimlach en ook voor de langere termijn flexibel kunt zijn op een steeds veranderende arbeidsmarkt.

Waar bestaat een traject uit?

Een traject bestaat uit:

  • Een arbeidsmarktscan: op basis van jouw ervaring/ drijfveren/ talenten/ interesses krijg je een overzicht van je positie en kansen op de huidige arbeidsmarkt.
  • In twee tot drie gesprekken gaan we dieper in op jouw specifieke loopbaanvragen.
  • Als afsluiting maken we een ontwikkelplan zodat je vervolgstappen helder zijn.

Het resultaat van het traject is dat je weet welke kant je op wilt en wat je kunt doen om dat te bereiken. Zodat je uiteindelijk (weer) kunt werken met een glimlach. Iets wat volgens mij voor iedereen het leven lichter maakt.

Weet jij waar jouw werkglimlach van naar voren komt en wat jouw grootst mogelijke kleine stap gaat zijn om die (weer ) te kunnen ervaren? Laat het me weten via het formulier

Wat moet ik doen?

Om gebruik te maken van de regeling kun je zelfstandig een loopbaancoach zoeken. Deze moet voldoen aan kwaliteitscriteria die het ministerie heeft gesteld voor deze trajecten. Deze loopbaancoaches kun je onder andere vinden op de site van FNV, van NOLOC en natuurlijk kun je ook bij mij terecht. Ik werk online en offline in de regio Amsterdam en omstreken.

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Bel me dan gewoon even: 06 – 33 425821. Of stuur me een bericht,

Categorieën: Duurzame inzetbaarheid, Werkplezier
Tags: